Afløbsrender / Linieafvanding

Hvorfor lave en afløbsrende

En afløbsrende kan have mange fordele i forhold til en rist. Belægningen kan være nemmere at tilpasse, da der ikke skal laves fald fra flere sider (kuvertfald). Man kan f.eks. forhindre regnvand i at løbe fra indkørslen ud over fortovet og videre ud på vejen og derved holde regnvandet på egen grund. Det kan nemt gøres ved at etablere en afløbsrende mellem indkørsel og fortove og tilslutte den til regnvandledningen.

Sætning af afløbsrende

 

Der er rigtig mange muligheder inden for afløbsrender

Afløbene fra renden kan være i bunden, i siden eller i enden af afløbsrenden. Der kan også etableres flere afløb fra en rende.

Selve afløbsrenden kan være lavet af beton, polymerbeton, fiberbeton eller plast. Man skal være opmærksom på at det ikke er materialet renden er lavet af, der har betydning for hvor stærk den er eller hvor tunge kørertøjer den kan klare – men derimod den beton som renden bliver sat i.

 

Riste til afløbsrender

Udvalget af riste til afløbsrender er rigtigt stort. Det kan vælge både stål, støbejern, galvaniseret og plast riste til en afløbsrende. Det er mest en smagssag eller hvad der passer til dit projekt.

Riste til afløbsrender

Når du vælger rist til din afløbsrende skal du vælge en der kan klare den belastning den skal udsættes for. De fleste riste kan leveres så de kan klare belastning fra 1,5 tons til 90 tons belastning.

 

Vi kan hjælpe dig videre med afløbsrender

Du er meget velkommen til at kontakte os hvis du vil have en snak om afløbsrender med en professionel.