Undgå vand i kælderen med en højvandslukke

Vand i kælderen

Ligger din kælder lavt i forhold til de offentlige kloakker kan du risikere, at spildevand fra disse løber ind i din kælder.

Problemet opstår typisk ved skybrud eller kraftige regnskyl, hvor hovedkloakken ikke kan nå at lede regnvandet væk hurtigt nok.

Derved kan der ske et tilbageløb, som forårsager, at spildevand kommer op af f.eks. gulvafløb og toiletter. Det kan forårsage stor skader på både bygning og inventar.

Højvandslukke

Et højvandslukke (også tidligere benævnt et tilbageløbsstop) lukker for spildevand, der løber den forkerte vej. Når opstuvningen er overstået åbner den automatisk igen.

En højvandslukke kan f.eks. monteres i brønd eller i gulv. Der findes flere typer højvandslukker afhængigt af om de skal anvendes til gråt spildevand (f.eks. afløb fra vaskemaskine eller gulvafløb) eller til sort spildevand (afløb fra toilet.)

Højvandslukke løsninger

Vi er specialister i højvandslukkere – for både private, boligforeninger og erhverv – og du er meget velkommen til at kontakte os, for at få et forslag til hvordan din kælder kan sikres bedst muligt.

Eksempel på ACO Quatrix-K højvandslukke

monteret i eksisterende beton meterbrønd.

 

Eksempel på højvandslukke med pumpe (Kessel Pumpfix)

monteret i ny præfabrikeret Kessel plastbrønd.

 

Husk, at et højvandslukke skal efterses jævnligt. Læs mere under Højvandslukkeservice.